به گزارش نسیم کرمانشاه ، در ابتدای این نشست داریوش پناهی دبیرکل اتاق کرمانشاه با اشاره به ظرفیتهای کرمانشاه در حوزه اسب کرد و صنعت سودآور آن، گفت: در سال گذشته صادرات اسب کرد از سوی دولت ایران ممنوع بود اما با پیگیریهای جدی اتاق بازرگانی و با همکاری هیات سوارکاری و طی جلسات متعددی که برگزار کردیم مجوز صادرات اسب کرد از سوی وزارت جهاد کشاورزی صادر شد.
وی ادامه داد: در راستای استفاده از ظرفیتهای اسب کرد، اتاق بازرگانی کرمانشاه سفر هیاتی در زمینه صنعت اسب را از اقلیم کردستان عراق تدارک دید.
دبیرکل اتاق کرمانشاه با بیان اینکه این هیات متشکل از رئیس اتاق بازرگانی حلبچه، نائب رئیس اتاق بازرگانی سلیمانیه و تعدادی از فعالین صنعت اسب است، خاطرنشان کرد: این هیات بازدیدی از چند مرکز پرورش اسب استان داشتند و شرکت در جشنواره اسب کرد که کار خود را آغاز کرده نیز از دیگر برنامههای کاری آنها است.
وی ابراز امیدواری کرد این سفر سرآغازی برای استفاده بیشتر از ظرفیت اقتصادی اسب کرد باشد و گفت: تجارت اسب کرد به رونق صادرات کرمانشاه و ارزآوری برای کشور کمک خواهد کرد.
پیشوا رئیس اتاق بازرگانی حلبچه نیز در این نشست از اشتراکات دیرینه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کرمانشاه و اقلیم کردستان عراق یاد کرد و گفت: ایران حامی همیشگی حلبچه بوده است.وی به بیان چند پیشنهاد برای افزایش تعاملات تجاری دو طرف اشاره کرد که بازگشایی مرز سازان از جمله آنها بود.
رئیس اتاق بازرگانی حلبچه بر لزوم سرمایهگذاریهای مشترک بین دو منطقه نیز تاکید کرد و ادامه داد: اقداماتی در این زمینه از جمله در بخش کشاورزی آغاز شد که متاسفانه به نتیجه نرسیده است.
پیشوا با بیان اینکه در سه زمینه سرمایهگذاری، گردشگری و کشاورزی مایل به تعاملات بیشتر با کرمانشاه هستیم، خواستار آزاد شدن صادرات دام زنده به اقلیم عراق شد.
کلاری نائب رئیس اتاق سلیمانیه نیز گفت: اگرچه اکنون سهم کالاهای ایرانی در بازار اقلیم از کالاهایی ترکیه کمتر است اما تمایل ما به تبادل تجاری با ایران بیشتر است تا با سایر کشورها.
وی خواستار در نظر گرفتن تسهیلات ویژه برای تردد تجار دو طرف شد و گفت: لازم است این کار حداقل برای ۵۰ نفر از تجار شناخته شده و شناسنامهدار انجام شود.
کلاری منطقه ویژه اقتصادی را از ظرفیتهای مهمی دانست که میتواند به گسترش تعاملات تجاری دو منطقه کمک کند و افزود: سالهاست از این منطقه صحبت میشود و امیدواریم هرچه زودتر شاهد راهاندازی آن باشیم.
رضا زندی از مسئولین فدراسیون سوارکاری نیز در این نشست پیشنهاد کرد اولین بازارچه صادراتی اسب کرد کشور در کرمانشاه راهاندازی شود.
ویاظهار کرد: هدف از ایجاد این بازارچه مرزی توسعه صادرات اسب کرد، حذف واسطهها و شناساندن اسب کرد به تمام دنیا است.
محمد طیب صحرایی استاندار کرمانشاه نیز در جمعبندی این نشست از تعامل دیرینه و چند دههای کرمانشاه و اقلیم عراق یاد کرد و گفت: در استان کرمانشاه علاقمند به برقراری تعاملات سازنده با عراق هم در بخش مرکزی و هم اقلیم هستیم.
وی افزود: این تعاملات باید در زمینههای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، تجاری بین هر دو بخش دولتی و خصوصی باشد.
استاندار کرمانشاه بازگشایی اخیر مرز شوشمی برای تردد مسافر را گامی در این راستا برشمرد.
استاندار کرمانشاه سپس از ظرفیت خوب اسب کرد یاد کرد که در همه ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی میتواند تعاملات بین کرمانشاه و کردستان عراق را توسعه دهد.
وی برای هرگونه فعالیت در زمینه صنعت اسب کرد از برپایی نمایشگاه و جشنواره تا صادرات آن اعلام آمادگی کرد.
صحرایی همچنین از پیگیر برای بازگشایی مرز سازان نیز خبر داد و گفت: تا زمان بازگشایی این مرز باید از ظرفیتهای تجاری موجود حداکثر استفاده را داشته باشیم.
در ادامه این نشست تفاهمنامه همکاری بین اتاقهای بازرگانی کرمانشاه و حلبچه و سلیمانیه منعقد شد.
این تفاهم نامه ها با هدف گسترش تعاملات در زمینههای مختلف اعم از سرمایه گذاری، توریسم سلامت، اسب کرد، تردد تجار دو منطقه، برگزاری نمایشگاههای متعدد و … امضا شد.
Thursday, 21 November , 2024