بی شک مشاغلی در جامعه وجود دارد که شاید فلسفه وجودی، اهمیت و حساسیت آنها هرگز مورد توجه قرار نگرفته و زحمات افرادی که این مشاغل را بر عهده دارند دیده نشده باشد و یا بسیار کم رنگ به آن نگاه کرده اند؛ از جمله این افراد، پرسنل شرکت های آب و فاضلاب هستند.
پرسنل خدوم و زحمتکش شرکت های آب و فاضلاب کشور برای رساندن آب شرب سالم، بهداشتی و پایدار به هموطنان عزیز، بی وقفه در کنار مردم هستند، و شاید کمتر کسی به زحمات شبانه روزی این عزیزان اندیشیده باشد.
کارکنان شرکت های آبفا در سراسر کشور در کنار تلاشی که برای رساندن آب شرب سالم، بهداشتی و پایدار برای همنوعان خود داشته اند در تلاش برای ایجاد تاسیساتی برای جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب بوده و هستند.
از اسفند ماه ۱۳۹۸ با شیوع ویروس کرونا و مقارن شدن آن با کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی ها، تلاش ها و دغدغه های کارکنان این شرکتها برای خدمات دهی هر چه بهتر به مراتب بیش از گذشته شده است. آنها بی وقفه، بدون منت و بی ادعا برای سلامتی مردم ایران زمین تلاش می کنند تا “آب” این مایه حیات به سهولت هرچه بیشتر بدست مردم برسد، کالایی که در این اوضاع اقتصادی ارزانترین کالا و همچنین مهمترین کالا می باشد.
تا زمانی که “آب” به راحتی در دسترس است بدون اینکه مدیریتی در مصرف آن داشته باشیم، قدردان ارزش آب نخواهیم بود اما زمانی که برای دقایقی با قطعی آب مواجه شویم بر علیه پرسنل آبفا و عدم داشتن مدیریت آن موضع گیری می شود، فارق از اینکه ۹۰ درصد اوقات علت قطعی آب شرب خود ما هستیم.
همواره مشکلات عدیده ای از جمله عدم مدیریت صحیح مصرف آب، دستکاری شبکه توزیع، نصب انشعابات غیرمجاز، ساخت و ساز غیرمجاز در مجاورت منابع تامین آب شرب که خود باعث آلوده کردن این منابع می شود و آسیب رساندن به شبکه جمع آوری فاضلاب با هدایت روان آبها به شبکه های جمع آوری فاضلاب، ورود زباله و انسداد این شبکه ها و …. پیش روی پرسنل شرکت های آبفا بوده و هست، مشکلاتی که با رعایت نکات ساده هرگز اتفاق نخواهند افتاد.
پرسنل شرکت های آب و فاضلاب در کنار ارائه خدمات در بخش آب شرب، با ایجاد و بهره برداری از تاسیساتی مناسب برای جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب به فکر سلامت مردم هستند و در بدترین شرایط شیوع بیماری کرونا که هر فردی برای حفظ سلامتی خود در حین انجام کار روزانه به کرات به مدت ۲۰ ثانیه دست خود را می شوید، کارکنان بخش فاضلاب در تلاش برای حفظ سلامتی هموطنان خود و جلوگیری از مشکلات بهداشتی و زیست محیطی ناشی از گرفتگی و پس زدگی فاضلاب به منازل و معابر عمومی با ورود به کانالهای جمع آوری فاضلاب با تعهد خاص خود به شستشوی این شبکه ها می پردازند، اما متاسفانه نه تنها زحمات این قشر زحمت کش دیده نمی شود حتی به کرات شاهد ورود مجدد زباله هایی همچون لاستیک های بلااستفاده، پتو، شن، ماسه و … به شبکه جمع آوری فاضلاب پس از شستشوی آنها هستیم که این مسئله علاوه بر ایجاد مشکل برای شهروندان، زحمات این قشر بی ادعا را نیز دو چندان می کند.
پرسنل شرکت های آب و فاضلاب کشور با وجود مشقاتی که شیوع ویروس کرونا، کاهش نزولات آسمانی، خشکسالی های چند سال اخیر و کاهش چشمگیر آبدهی منابع تامین آب شرب برای آنها به دنبال داشت، همچنان با عشق به مردم این سرزمین بصورت شبانه روز بی وقفه و بدون منت با تلاشی مضاعف بر آن شدند تا تبعات این مهمان ناخوانده و خشکسالی های چند سال اخیر را کاهش دهند و امیدوار هستند تنش آبی ۱۴۰۱ را نیز با کمک مردم، آگاهی بخشی در خصوص اهمیت این مایه حیات و اصلاح الگوی مصرف آب پشت سر گذاشته و با امید به رضایت خداوند متعال و مردم شریف و نجیب ایران زمین همواره خادمانی متعهد برای ایران و ایرانیان باشند.
- نویسنده : علی مرادی
Wednesday, 15 January , 2025