مدیرکل اقتصاد و دارایی استان کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه از رتبه پنجم کشوری در نرخ تورم به رتبه ۲۴ کشور رسیده است.

 

به گزارش پایگاه خبری نسیم کرمانشاه؛ محمود رشیدی‌اقدم امروز دوشنبه (۲۹ بهمن ماه) در نشست خبری با خبرنگاران به تشریح مهم‌ترین اقدامات، برنامه‌ها و دستاوردهای اقتصادی استان کرمانشاه پرداخت و اظهار داشت: کرمانشاه مقصد جذابی برای سرمایه‌گذاری با موقعیت استراتژیک و تسهیلات ویژه است که در این راستا برای جذب سرمایه گذاری خارجی اقدامات خوبی انجام شده و ظرفیت های استان به همراه دستگاه های اجرایی شناسایی و رصد شده است‌.

 

وی گفت: طی سال جاری تا پایان دی ماه برای ۱.۱ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی مجوز صادر شده است، در حالی که این رقم در سال گذشته ۵.۵ میلیون دلار و سال قبل از آن تنها ۵۰۰ هزار دلار بود.

 

مدیر کل اقتصاد و دارایی استان کرمانشاه تاکید داشت: ۳۴ طرح اولویت‌دار سرمایه‌گذاری خارجی به‌صورت امکان‌سنجی معرفی شده‌ و بررسی برای ۵۰ مورد دیگر در سه ماه آتی انجام خواهد شد و ۱۰ مورد دیگر قبلا انجام شده که در مجموع ۹۴ طرح سرمایه گذاری امکان سنجی شدند.

 

وی افزود: چاپ کتاب فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تهیه کلیپ به زبان‌های مختلف، تعامل با رایزنان اقتصادی و … را از دیگر اقداماتی برشمرد که برای توسعه سرمایه‌گذاری خارجی کرمانشاه در دستور کار قرار داشته و عنوان کرد: با وجود دشواری سرمایه‌گذاری خارجی به دلیل شرایط تحریم‌ها، پیگیری‌های جدی در این خصوص داریم.

 

رشیدی اقدم در ادامه به بیان شاخص تورم در استان پرداخت و گفت: میزان تورم از ابتدای سال تا دی ماه سال جاری ۳۰ درصد بوده که نسبت به سال گذشته که ۴۵ درصد می باشد کاهش یافته و رتبه استان نیز به رتبه ۲۴ تنزل یافته است.

 

وی در رابطه با بیکاری نیز اظهار داشت: نرخ بیکاری استان در سال گذشته ۱۷.۴ درصد بود که رتبه اول را در کشور دارا بودیم اما در فصل پاییز سال جاری نرخ بیکاری به ۱۱.۸ درصد کاهش یافت و جایگاه استان به رتبه سوم رسید‌.

 

مدیر کل اقتصاد و دارایی استان کرمانشاه بیان کرد: بر اساس آخرین ارزیابی صورت گرفته کرمانشاه در زمینه شاخص فلاکت که شامل نرخ بیکاری و تورم است، رتبه دوم کشور را دارد که البته معتقدم شاخص فلاکت نمی‌تواند ارزیابی دقیقی از وضعیت اقتصادی ارائه دهد، زیرا مجموع بیکاری و تورم به یک اندازه محاسبه می‌شود، در حالی که بیکاری وزنه سنگین‌تری نسبت به تورم دارد.

 

وی ادامه داد: تاکنون بیش از ۸۷ هزار مجوز از طریق سامانه درگاه ملی مجوزها صادر شده است، که ۳۸ هزار مورد آن مربوط به سال جاری می‌باشد و مجوزهای مشاغل خانگی و اصناف ظرف یک تا سه روز صادر می‌شود و برای سایر کسب‌وکارها حداکثر یک ماه زمان صرف می‌شود در صورتی که دستگاهی در موعد مقرر اقدام نکند، وزارت اقتصاد راساً وارد عمل می‌شود.

 

رشیدی اقدم در ادامه به تحقق ۱۰۰ درصدی درآمدهای مالیاتی استان اشاره داشت و گفت: ۹۶ درصد درآمدهای استان مربوط به مالیات بوده و ۴ درصد هم سایر درآمدها می باشد که در بخش مالیات تقریبا به صورت ۱۰۰ درصد محقق شده است و همچنین این تحقق صددرصدی تاکنون از طریق شناسایی مودیان جدید و مهار فرارهای مالیاتی صورت گرفته، بدون آنکه فشاری بر مودیان فعلی وارد شود.

 

وی در پایان تاکید داشت: با اقدامات انجام‌شده در سال جاری شاخص‌های اقتصادی استان بهبود یافته و امیدواریم مسیر توسعه اقتصادی کرمانشاه هموارتر شود و با برنامه‌ریزی برای جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی، تقویت بخش خصوصی، حمایت از مشاغل و مولدسازی اموال دولتی، کرمانشاه گام مهمی در جبران ضعف‌های اقتصادی گذشته برداشته شود.