مدیرکل سازمان بهزیستی استان کرمانشاه گفت: ۳۵ هزار خانوار کرمانشاهی از مستمری بهزیستی بهره مند می شوند.

به گزارش نسیم کرمانشاه؛ فرحناز محمدی در نشست خبری به مناسبت هفته بهزیستی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اعتبارات ناچیز سازمان به ویژه در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی باعث پیشی گرفتن مشکلات اجتماعی از برنامه‌های پیشگیرانه شده است.

وی گفت: در حال حاضر بیش از ۱۷۰هزار نفر تحت پوشش بهزیستی استان کرمانشاه قرار دارند و بهزیستی تنها به عنوان یک نهاد حمایتی حدود ۲۰۰ خدمت گوناگون را به جامعه هدف ارائه می‌دهد.

مدیرکل سازمان بهزیستی استان کرمانشاه تاکید داشت: این سازمان با بیش از ۳۵ هزار خانواده مستمری بگیر و بیش از ۴۳هزار پرونده توان بخشی و ۱۰ هزار پرونده اجتماعی، جامعه آماری ۱۷۲ هزار نفری را تشکیل داده است.

وی ادامه داد: سال گذشته ۳۶۰ کودک کار به همراه خانواده های خود توانمند شدند و در این سال طرح دوست دار کودک در استان اجرا شده اما اعتبارات دولتی با گرانی ها و تورم اصلا همخوانی ندارد و نیازمند کمک شهروندان و خیران هستیم.

محمدی با بیان اینکه هزار کودک خیابانی در استان شناسایی شده است، گفت: سه مرکز در استان برای نگهداری آنها در استان در نظر گرفته شده که یکی از آنها شبانه روزی است و ظرفیت پاسخگویی به این تعداد کودک را ندارد.

مدیرکل سازمان بهزیستی استان کرمانشاه در ادامه به انتقادها در رسیدگی به کودکان خیابانی از سوی افراد اشاره کرد و گفت: متاسفانه کسانی که از این وضع رنج می برند و از بهزیستی انتقاد می کنند خودشان برای حل مشکل کودکان خیابانی کوچکترین گامی برنمی دارند و کمکی نمی کنند.

وی در ادامه گفت: ۱۷ مرکز شبانه روزی توان بخشی سالمندان و معلولین در استان فعالیت دارند که ۱۲ مرکز به صورت شبانه روزی در حوزه اجتماعی و ۳۱ مرکز آسیب و درمان اعتیاد، همچنین کمپ ماده ۱۶ جمع آوری معتادان با ظرفیت ۳۵۰نفر هم اکنون در استان در حال فعالیت می باشد.

محمدی در خصوص انجام فرآیند واکسیناسیون کرونا در مراکز بهزیستی ابراز داشت: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه سه هزار دوز واکسن کرونا برای مددجویان و پرسنل بهزیستی استان تا امروز تزریق شده است و همچنین مراکز تحت پوشش بهزیستی با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی توانسته کمترین موارد فوت براثر ابتلاء به کرونا را داشته باشند.

وی از دیگر اقدامات بهزیستی برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی را راه اندازی ۲۴ ساعته تیم سیار و اورژانس اجتماعی شامل روانشناس و مددکار اجتماعی اعلام کرد و گفت: برای جلوگیری از همسر آزاری و کودک آزاری و همچنین پیشگیری از اختلافات خانوادگی به دادگاه اوژانس اجتماعی راه اندازی شده است.

این مقام مسئوول همچنین در راستای کاهش آسیب های اجتماعی از راه اندازی یک خانه امن برای دختران و یک خانه سلامت برای حمایت از زنان بد سرپرست در سال گذشته خبر داد.

وی همچنین از مجوز راه اندازی ۸۰ خانه مثبت زندگی در سطح استان خبر داد که ۳۵ خانه مثبت زندگی در شهر کرمانشاه و در شهرک حاشیه نشین راه اندازی می شود و پرونده ۴۵۰ مددجو را رسیدگی می کند.