معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: بیش از 95 درصد جمعیت استان کرمانشاه پرونده الکترونیکی سلامت دارند.

دکتر ابراهیم شکیبا در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: چهار هزار و ۵۷۷ نفر در حوزه بهداشت فعالیت می‌کنند و در ۱۴ شهرستان کرمانشاه ۹۴۳ واحد بهداشتی درمانی خدمت رسانی میکنند.

وی افزود: در سال های گذشته ۴۵۰ روستا در حوزه اینترنت مشکل داشتند که امسال به ۸۳ روستا رسیده است و با خریداری مودم های خاص و قول مساعد مخابرات استان و وزیر ارتباطات روستاهای باقی مانده تا شهریورماه به خدمات اینترنت وصل خواهند شد.

شکیبا با اشاره به اینکه پزشک خانواده در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر که جمعا ۶۸۰ هزار نفر است انجام شده است و در سال ۱۴۰۲ بنا به قولی که داده اند برنامه پزشک شهری شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر که مرحله اول کرمانشاه است ابلاغ و اجرایی میشود.

وی تاکید کرد: تمام کارهای زیرساخت های پزشک خانواده شهری در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بروز است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه به در مرحله اول و دوم افراد ۱۸ ساله ۹۰ درصد واکسیناسیون کرونا را انجام داده اند گفت: ۴۳ درصد افراد بالای ۱۸ سال دوز اول و دوم را تزریق کرده اند.

وی افزود: در استان ۳۸۸ هزار نمونه pcr گرفته شده است که ۱۳۳ هزار مورد pcr مثبت ۸۲ هزار بستری، ۳۸۳۱ مورد فوتی داشته ایم. کویید رو به نزول است و هم اکنون ۴ بیمار در بیمارستان بستری است.

شکیبا در ادامه به بیماران اچ ای وی اشاره کرد و گفت: ۳۰۴۲ مورد شناسایی شده است که کمتر از ۲ هزار نفر آنها در سال های قبل فوت کرده اند.

وی با تاکید بر اینکه در پوشش واکسیناسیون رتبه اول و دوم بوده ایم و ۹۶ الی ۹۷ درصد تحت درمان هستند. بیان کرد: شروع برنامه تحت مراقبت قرار دادن بیماران اچ تی وی از سال ۱۳۷۶ بوده که از ۱۳۲ مادر اچ ای وی در استان ۱۴ مادر باردار تحت درمان قرار گرفته و ۹ نفر زایمان کرده اند که فرزندان آنها سالم به دنیا آمده اند.

شکیبا بیان کرد: ۳ مرکز مشاور در استان در حال فعالیت هستند و یک مراکز درمانی برای خانم هایی که مشکلات رفتاری دارند ایجاد شده است که ۷۸۲ نفر تحت پوشش هستند و نسبت به روزهای ابتدایی سلامت رفتاری مناسبی را دارند.

وی بیان کرد: در ۲ مرکز بهداشتی استان تمامی داروها رایگان، معاینات پزشکی، متخصص، فوق تخصص و مواردی دیگر است به طور کاملا رایگان در حال خدمت رسانی هستند.

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، ۱۲۴ نفر بیمار سل، ۱۶۰ نفر سالک، ۴۱۴ نفر تب مالت ۴۱۴ و ۴۵۶ نفر طغیان آب و غذا در سال ۱۴۰۰ شناسایی شده است.

شکیبا به غربالگری جمعیت استان و حوزه های مختلف اشاره نمود و بیان کرد: در بیماران قلبی ۶۵۵ هزار نفر یعنی ۵۲ درصد جمعیت استان که جامعه هدف، ۵۷۷ هزار نفر در بیماران سرطان سینه و برس که جمعیت ۳۰ تا ۷۰ سال که ۲۷۷ نفر یعنی ۵۰ درصد غربالگری انجام و ۲۰۹ مورد سرطان کشف شده است. ۴۱۸ هزار نفر بیمار دهانه رحم ۳۰ الی ۶۰ سال که ۲۷۰ هزار نفر که ۶۰ درصد جامعه هدف انجام شد و ۲۰ مورد شناسایی و سرطان دهانه رحم داشته اند. در بیماران غربارگری کرون، ۳۹۴ هزار نفر افراد ۵۰ تا ۷۰ سال که ۲۳۶ هزار نفر حدودا ۶۰ درصد که ۷۰ بیمار شناسای شد. ۳۸۱۰۶ مورد دیابتی و ۸۱ هزار نفر پرفشار خونی در استان شناسایی شده است. همچنین ۱۰۰ درصد نوزادان کم کاری تیروئید غلبارگری شده است.

به گفته شکیبا از ۱۳ سال گذشته تاکنون در استان کرمانشاه تالاسمی ماژور نداشته ایم.

وی میانگین امید به زندگی در استان ۷۵ سال که برای خانم ها ۷۹ سال و برای آقایان ۷۶ سال است.

وی با اشاره به اینکه میزان مرگ مادران باردار کرمانشاه در سال ۱۴۰۰، ۸ مورد بوده است. گفت: جمعیت میان سال ۴۶٫۸ درصد میان سال است ۱۱٫۹ درصد کهن سال و تنها ۹ الی ۱۰ سال وقت داریم که جمعیت را به جوانی بکشانیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: تقریبا حدودا ۳۵ الی ۶۰ مرکز یونیت و دندانپزشک در استان وجود دارد که سه یونیت کلینیک دندانپزشکی داریم که کارهای ترمیم، عصب کشی و… را انجام می‌دهد.

وی افزود: ۲ مرکز دندانپزشکی در ثلاث باباجانی و سرپل ذهاب احداث شده است.

به گفته شکیبا ۵ مرکز کاهش اعتیاد در استان وجود دارد که تمامی وسایل پیشگیری رایگان دریافت می‌کنند.

وی افزود: ۲ پایگاه کانکسی مجهز و تمامی تجهیزات در جعفر آباد و آقاجان به صورت رایگان خدمت رسانی میکنند. همچنین ۱۶۰۰ معتاد مهاجر در حوزه بهداشت خدمات رایگان دریافت می‌کنند.