به گزارش نسیم کرمانشاه؛ کیوان کاشفی رئیس این کمیسیون از اهمیت ساخت و ساز و صنایع وابسته به آن یاد کرد که بخش زیادی از اقتصاد و اشتغال استان را به خود اختصاص میدهد و گفت: در سنوات قبل در اتاق بازرگانی اقدامات فراوانی برای حل مشکلات این حوزه صورت گرفت که بخشی از آن به نتیجه رسید و بخشی همچنان نیازمند پیگیری است.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران با بیان اینکه در گذشته پیشنهادات انجمنها و تشکلهای فعال در بخش ساختمان استان در قالب جلسات شورای گفتگو با مدیران ارشد استان و سایر مدیران مربوطه در میان گذاشته شد، خروجی مهم این اقدامات را حساس کردن مسئولین نسبت به مشکلات بخش ساختمان عنوان کرد.
کاشفی معتقد است چنانچه برخی رویههای نادرست حوزه ساخت و ساز ادامه یابد نه تنها صدمات جدی به فعالین صنعت ساختمان وارد خواهد کرد بلکه بافت شهری کرمانشاه را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
وی از پیشنهاد تاسیس کمیسیون احداث و صنعت ساختمان استان کرمانشاه برای اولین بار در دوره دهم یاد کرد که خوشبختانه مورد استقبال قرار گرفت و این کمیسیون میتواند ظرفیتی اثرگذار برای حل مشکلات بخش ساختمان باشد.
عضو هیات نمایندگان اتاق کرمانشاه از حضور فعالین حوزه ساخت و ساز از سازندگان تا تولیدکنندگان مصالح ساختمانی در این کمیسیون خبر داد و خاطرنشان کرد: بدنه علمی وکارشناسی قوی نیز در کنار این کمیسیون خواهد بود تا مشکلات صنعت ساختمان رسیدگی و پیگیری شود.
کاشفی مهمترین رویکرد که این کمیسیون را اولویتبندی مشکلات صنعت ساختمان دانست و مسائل و چالشهای ایجاد شده توسط شهرداری، طرح نهضت ملی مسکن و چالش تامین نیروی انسانی را از مهمترین این موارد جهت پیگیری برشمرد.
وی اظهار کرد: در بررسی فضای کسب و کار استانها که توسط اتاق ایران به صورت فصلی صورت میگیرد، شهرداریها همواره رکورددار رقم زدن بدترین فضای کسب و کار هستند.
رئیس کمیسیون احداث و صنعت ساختمان استان کرمانشاه با انتقاد از عدم شفافیت شهرداری در زمینه تعداد پروانههای ساخت و ساز صادر شده و متراژ آنها، جایگاه کرمانشاه در کشور، وضعیت تراکنش در مناطق مختلف شهر، تعداد پروندههای ارجاع شده به کمیسیون ماده صد و … ، گفت:متاسفانه هیچگاه آمار دقیقی از هیچکدام از این حوزهها منتشر نمیشود.
کاشفی از طرح نهضت ملی مسکن و سهم پایین بخش خصوصی در این طرح نیز به عنوان یکی دیگر از اولویتها یاد کرد و افزود: قرار است سالانه یک میلیون مسکن در کشور ساخته شود که حجم قابل توجهی از اقتصاد و اشتغال را ایجاد خواهد کرد که نباید بخش خصوصی از این حوزه کنار گذاشته شود.
وی معتقد است باید بگونهای برنامهریزی کنیم که نه تنها فعالین ساخت و ساز استان در پروژه نهضت ملی مسکن مشارکت داده شوند بلکه حتما از تولیدات متنوع و خوب مصالح ساختمانی کرمانشاه و صنایعی که در این زمینه فعالند استفاده شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق کرمانشاه چالش تامین نیروی انسانی ماهر که قطعا در سنوات آینده تشدید میشود را نیز اولویت سومی دانست که باید توسط کمیسیون احداث و صنعت ساختمان پیگیری شود و گفت: مشکل کمبود نیروی متخصص و استادکاران ماهر همین حالا نیز وجود دارد و در آینده بیشتر میشود پس لازم است از هم اکنون تدابیری برای آموزش نیروی انسانی با همکاری دستگاههای مربوطه اندیشیده شود.
کاشفی تاکید کرد: پس از نهایی شدن اولویتها و برگزاری جلسات هماندیشی، در جلسات آتی از مدیران دستگاههای مربوطه نیز دعوت به عمل خواهد آمد تا بتوانیم در کنار یکدیگر مشکلات صنعت ساختمان را حل و فصل کنیم.
جهانبخش شکری رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نیز در این نشست خواستار همافزایی تشکلهای بخش خصوصی فعال در صنعت ساختمان و پرهیز از عملکرد جزیرهای شد.
وی معتقد است، این تشکلها باید به کمیسیون احداث و صنعت ساختمان خوراک فکری بدهند.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه همچنین بر لزوم ورود جدی فعالین صنعت ساخت و ساز کرمانشاه به پروژه نهضت ملی مسکن تاکید کرد.
امین کدیور از دیگر صاحب نظران بخش ساختمان نیز بر لزوم استفاده از ظرفیت اتاق بازرگانی به عنوان رسمی ترین و اثرگذارترین تشکل بخش خصوصی در حل مشکلات صنعت ساختمان تاکید کرد.
وی پیشنهاد کرد ذیل کمیسیون احداث و صنعت ساختمان، کمیتههای تخصصی ویژهای برای برای آسیبشناسی مشکلات صنعت ساختمان تشکیل شود.
سایر فعالین صنعت ساختمان استان کرمانشاه نیز به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.
مشکلات متعدد کمیسیون ماده صد، جای خالی کرسی بخش خصوصی در برخی کمیسیونهای مهم ساختمان، عدم بازنگری طرح جامع شهر کرمانشاه طی ۱۲ سال اخیر، فرار مغزهای متخصص صنعت ساختمان ، تعامل با دانشگاه، استاندارد مصالح ساختمانی و … از جمله مواردی بود که در این نشست مطرح شد.
Monday, 16 September , 2024