به گزارش نسیم کرمانشاه؛ در ابتدای این مجمع حیدر کدیور رئیس اتاق کرمانشاه از شورای نخود به عنوان یکی از تشکلهای مهم و اثرگذار یاد کرد که در بعد ملی فعال است.
وی ادامه داد: این تشکل منشا رویدادهای اثرگذار بوده و پیگیریهای مستمر این شورا به حمایت از محصول نخود و توسعه صادرات آن کمک بسزایی کرده است.
در ادامه این نشست، ناصر مرادی رئیس شورای ملی نخود نیز به بیان گزارش عملکرد این شورا پرداخت.
وی یکی از مهمترین این اقدامات را پیگیری برای رفع ممنوعیت صادرات آخال حبوبات در سال گذشته اعلام کرد و افزود: خوشبختانه این پیگیریها نتیجه داد و صادرات آخال به بازارهای هدف از جمله کشورهای حوزه خلیج فارس برقرار است.
رئیس شورای ملی نخود همچنین از حمایتهای ویژه این شورا به صورت اختصاصی از محصول نخود یاد کرد.
مرادی از وضعیت خوب تولید نخود در سال جاری یاد کرد و افزود: با توجه به تولید مناسبی که داشتیم و پیگیریهای شورای ملی نخود، در شش ماهه امسال صادرات بیش از ۴۶ هزار تن نخود در کشور به ثبت رسید.
وی ابراز امیدواری کرد، با تداوم این روند تا پایان امسال با صادرات ۹۰ هزار تن نخود به رکورد جدیدی در صادرات این محصول برسیم.
رئیس شورای ملی نخود از ورود نخود ایران به بازارهای صادراتی جدید نیز یاد کرد و گفت: خوشبختانه امروز نخود تولیدی ایران در بسیاری از بازارهای جهانی جای خود را باز کرده و به لحاظ کیفیت و دانه درشتی حرف برای گفتن دارد.
مرادی از بخشنامه وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر ممنوعیت صادرات نخود در شهریور ماه امسال نیز یاد کرد که در صورت اجرا میتوانست به شدت معیشت کشاورزان و همچنین بازارهای صادراتی را با مخاطره مواجه کند و از پیگیری جدی برای رفع این ممنوعیت خبر داد و گفت: خوشبختانه این بخشنامه منتفی شد، البته خبر آن تا حدودی روی قیمت نخود اثر گذاشت.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه از اهمیت صادرات نخود یاد کرد و گفت: با توجه به اینکه با مازاد تولید مواجهیم، بازار داخلی جوابگوی این میزان محصول نیست و برای کمک به افزایش تولید و معیشت کشاورزان حتما باید صادرات این محصول برقرار باشد.
مرادی از اقداماتی که برای افزایش تولید و ارتقا کیفیت نخود با همراهی موسسه تحقیقات دیم صورت گرفته نیز یاد کرد و ادامه داد: یکی از مهمترین مواردی که دنبال میکنیم افزایش عملکرد تولید نخود است، به گونهای که میانگین تولید ۵۰۰ کیلوگرم در هر هکتار کنونی این محصول به ۸۰۰ تا هزار کیلوگرم در هر هکتار افزایش یابد.
وی همچنین بر لزوم تولید نخود دانه درشت که بازارپسندی بیشتری دارد نیز تاکید کرد و افزود: تولید این نوع از نخود به افزایش صادرات نیز کمک خواهد کرد.
رئیس شورای ملی نخود همچنین با اشاره به اقداماتی که برای فرآوری نخود انجام شده اظهار کرد: خوشبختانه با راهاندازی صنایع مدرن و فاصله گرفتن از شیوههای سنتی، در زمینه بسته بندی و سورتینگ این محصول اقدامات قابل توجهی صورت گرفته است.
وی یکی دیگر از اقدامات این شورا را برگزاری اولین همایش و رویداد ملی نخود دانست که بعد از سالها پیگیری محقق شد و بخشهای جانبی متعددی داشت.
مرادی با اشاره به بعد علمی قابل توجه این همایش، گفت:۱۶۶ مقاله از سراسر کشور با محوریت محصول نخود دریافت کردیم و از ۱۴ محصول جدید نیز رونمایی شد.
در ادامه این نشست گزارش عملکرد مالی شورای نخود ارائه و انتخابات تعیین بازرس شورا برگزار شد.
در این انتخابات که ۳۹ نفر از اعضا در آن مشارکت داشتند، شهریار باوندپور به عنوان بازرس و بیتا عباسی به عنوان بازرس علیالبدل انتخاب شد.
Wednesday, 30 October , 2024