قیمت منطقی برای خرید تضمینی گندم حدود ۱۸ هزار تومان است

  پرینت
قیمت منطقی برای خرید تضمینی گندم حدود ۱۸ هزار تومان است
شناسه خبر : 24043 | تاریخ انتشار : 16 اردیبهشت 1402 - 10:58 |
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران، قیمت منطقی برای خرید تضمینی گندم را حدود ۱۸ هزار تومان اعلام کرد و گفت: قیمت خرید تضمینی گندم باید ابتدای فصل کشت تعیین شود، نه اینقدر به تاخیر بیافتد.

به گزارش نسیم کرمانشاه و به نقل از ایسنا، ناصر مرادی با اشاره به تاخیر در تعیین قیمت خرید تضمینی گندم که باعث دغدغه کشاورزان شده، افزود: قیمت خرید گندم باید ابتدای فصل کاشت تعیین شود تا کشاورز بتواند برای فصل کاری خود برنامه‌ریزی کند، نه اینقدر با تاخیر که اکنون در برخی نقاط گرمسیر کشور برداشت و تحویل گندم آغاز شده، اما هنوز قیمت نهایی آن تعیین نشده است.

وی همچنین بر لزوم تعیین قیمت خرید تضمینی گندم متناسب با نرخ تورم، قیمت روز بازار و قیمت‌های جهانی تاکید کرد و یادآور شد: تاکنون قیمت‌هایی تا حدود کیلویی ۱۵ هزار تومان برای خرید تضمینی گندم مطرح شده، اما جوابگوی هزینه‌های کشاورزان نیست.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه معتقد است، اگرچه نظر برخی کشاورزان تعیین قیمت بیش از ۲۰ هزار تومانی برای خرید تضمینی هر کیلو گندم است، اما اگر بخواهیم قیمتی که به زیان کشاورز، مصرف کننده و دولت نباشد را اعلام کنیم، حدود ۱۸ هزار تومان منطقی به نظر می‌رسد.

مرادی با بیان اینکه نرخ خرید تضمینی گندم باید بگونه‌ای باشد که کشاورز برای کشت رغبت پیدا کند، تاکید کرد: وقتی هزینه تولید گندم از جمله قیمت کود، سم، بذر، هزینه کارگر، ماشین آلات و … بسیار بالا رفته، قیمت گندم نیز باید متناسب با افزایش هزینه‌ها بالا برود.

وی اظهار کرد: دلیلی ندارد که کشاورز با این همه هزینه و تلاش محصولی تولید کند که مجبور باشد آن را با ضرر بفروشد و حق و حقوقش تضییع شود.

نائب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران همچنین بر لزوم تعیین قیمت خرید تضمینی گندم از سوی شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی تاکید کرد و افزود: وقتی چنین شورایی وجود دارد، نباید قیمت گذاری از سوی دولت و وزارت جهاد کشاورزی و بدون کسب نظر از فعالین این بخش انجام شود، این موضوعی است که حتی مجلس شورای اسلامی نیز بر آن تاکید دارد.

مرادی از پیامدهای عدم تعیین قیمت مناسب برای خرید گندم هم یاد کرد که از یک سو باعث کاهش رغبت کشاورزان به کشت محصول و همچنین عدم تحویل گندم مازاد به سیلوها خواهد شد و از سوی دیگر ممکن است پای دلالان و واسطه‌ها به خرید گندم باز شود.

وی اضافه کرد: همچنین ممکن است به دلیل تفاوت قیمت گندم داخلی و خارجی، با سوءاستفاده برخی افراد شاهد قاچاق گندم به خارج از کشور هم باشیم و یا اینکه گندمی که باید برای کارخانجات و خوراک انسان مصرف شود، به سمت مصرف دام برود.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمانشاه خاطرنشان کرد: از سوی دیگر بهتر است به جای آنکه واردات گندم انجام دهیم که مشکلات خاص خود و ارزبری و هزینه قابل توجهی دارد، قیمت خرید گندم داخلی را بالا ببریم تا کشاورزان به سمت تولید بیشتر بروند.

اخبار مشابه
برگزاری کارگاه آموزشی سواد رسانه با هدف تخصصی کردن حوزه روابط عمومی
دانستنی هایی در مورد سوسیس و کالباس بر اساس استاندارد ملی INSO 2303
نصب سرعت کاه های آسفالتی در۱۲ نقطه
افزایش ۵۰۱ درصدی تناژ ترانزیت ورودی به پایانه مرزی پرویزخان 
آغاز کشت کلزا در اراضی کشاورزی استان کرمانشاه
کرمانشاه نایب قهرمان لیگ برتر بدنسازی کشور شد
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.