زیرساخت‌های نامناسب مرزی درد چندین ساله است/ فعلا علائمی از دو برابر شدن صادرات نمی‌بینیم/احتمال برگزاری مراسم استانی روز ملی صادرات تا یکماه دیگر

  پرینت
زیرساخت‌های نامناسب مرزی درد چندین ساله است/ فعلا علائمی از دو برابر شدن صادرات نمی‌بینیم/احتمال برگزاری مراسم استانی روز ملی صادرات تا یکماه دیگر
شناسه خبر : 18529 | تاریخ انتشار : 18 آبان 1400 - 15:57 |
عضو هیات رئیسه اتاق ایران ابراز امیدواری کرد با پیگیری‌های صورت گرفته و بر اساس وعده‌هایی که دولت سیدهم داده، شاهد گشایشی در سیاست‌های پیمان سپاری و قوانین و مقررات مربوط به آن باشیم.

به گزارش نسیم کرمانشاه، کیوان کاشفی در نشست خبری پیش از ظهر امروز که به مناسبت روز ملی صادرات برگزار شد از مهمترین چالش‌های پیش روی صادرات کشور و استان کرمانشاه یاد کرد و افزود: رفع تعهدات ارزی طی چند سال اخیر بسیار از صادرکنندگان را با چالش جدی مواجه کرد و پیگیری‌های فراوانی برای تعدیل سیاست‌هایی که در این زمینه وجود داشت انجام دادیم.

وی ادامه داد: اگرچه با لزوم برگشت ارز به کشور موافق هستیم اما ساز و کارهای آن باید به گونه‌ای تعریف شود که صادرکنندگان را دچار زیان و چالش نکند.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران ابراز امیدواری کرد با پیگیری‌های صورت گرفته و بر اساس وعده‌هایی که دولت سیدهم داده، شاهد گشایشی در سیاست‌های پیمان سپاری و قوانین و مقررات مربوط به آن باشیم.

افزایش قدرت چانه‌زنی در گروه تعادل تراز تجاری

کاشفی یکی دیگر از چالش‌های حوزه صادرات را عدم توازن صادرات و واردات خصوصا در زمینه تعاملات تجاری با عراق به عنوان شریک تجاری اصلی ایران دانست که می‌توان آینده صادرات را به خطر بیندازد.

وی بر لزوم توجه به واردات از عراق تاکید کرد و ادامه داد: اگرچه در گذشته عراق محصولات زیادی برای صادر کردن نداشت و عمدتا سوخت ترانزینی از این کشور وارد مرزهای ما می‌شد اما اکنون این کشورها تولیدات خود را گسترش داده که می‌توانیم از ظرفیت آنها استفاده کنیم.

رئیس اتاق کرمانشاه ایجاد تعامل بین واردات و صادرات را زمینه‌ساز افزایش قدرت چانه‌زنی ایران برای صادرات دانست و عنوان کرد: یکی از مهمترین مواردی که می‌توانیم درباره آن چانه زنی کنیم برقراری حمل یکسره و رفع مشکلات ناشی از تخلیه و بارگیری در مرزها است.

کاشفی یکی از مهمترین کالاهایی که می‌تواند از طریق عراق و از مرزهای کرمانشاه به ایران وارد شود را خودرو اعلام کرد و ادامه داد: درحالیکه عمده خودروها از بحرین و عمان وارد کشور ما شده امکان واردات اکثر این خودروها از عراق وجود دارد.

وی با بیان اینکه پیگیری زیادی برای واردات خودرو از عراق صورت گرفت و حتی رویه آن در گمرک استان هم برقرار شد، خاطرنشان کرد: به دلیل ممنوعیت فعلی واردات خودرو، امکان استفاده از این رویه وجود ندارد.

زیرساخت‌های نامناسب مرزی درد چندین ساله است

یکی دیگر از معضلات حوزه صادرات که کاشفی به آن اشاره کرد فراهم نبودن زیرساخت‌های مرزی مناسب در کرمانشاه بود و ادامه داد: نامناسب بودن زیرساخت‌های مرزی درد چندین ساله کرمانشاه است.

وی اضافه کرد: بهبود این زیرساخت‌ها با اعتبارات محدود استانی مقدور نخواهد بود و حتما نگاه ملی نیاز دارد.

رئیس اتاق کرمانشاه آنچه که باعث می‌شود نیاز به زیرساخت‌های مرزی دو چندان شود را تخلیه و بارگیری مداوم در مرزهای استان دانست و تاکید کرد: متاسفانه به دلیل فراهم نبودن حمل یکسره، مرزهای استان خدمات پایانه‌ای هم ارائه می‌دهد و از همین رو به محوطه گمرکی وسیع‌تری نیاز داریم.

فعلا علائمی از دو برابر شدن صادرات نمی‌بینیم

موضوع دیگری که عضو هیات رئیسه اتاق ایران به آن اشاره کرد صحبت‌هایی بود که درباره لزوم دو برابر کردن صادرات غیرنفتی ایران مطرح شده و گفت: این امر نیازمند ملزوماتی است که فعلا علائمی از آن نمی‌بینیم اما می‌توانیم رشد دو برابری صادرات را به عنوان یک استراتژی برای آینده دنبال کنیم.

کاشفی ایجاد کارخانجات صادراتی جدید را برای افزایش صادرات ضروری دانست که با شرایط فعلی نرخ ارز کار بسیار دشواری است و افزود: از همین رو باید تلاش کنیم برای افزایش صادرات واحدهای تولیدی موجود را برای صادرات آماده کنیم.

وی راه‌اندازی مرکز شتاب دهی صادرات از سوی اتاق کرمانشاه را گامی در همین راستا اعلام کرد که قرار است به حدود ۴۰ واحد صنعتی و تولیدی استان برای ورود به بازارهای صادراتی کمک کند.

احتمال برگزاری مراسم استانی روز ملی صادرات تا یکماه دیگر

رئیس اتاق کرمانشاه در ادامه اشاره‌ای هم به صادرات یک میلیارد و ۴۳۶ میلیون دلاری از مرزهای استان طی هفت ماهه امسال داشت و عنوان کرد: سال گذشته هم رقمی نزدیک به سه میلیارد دلار صادرات در کرمانشاه ثبت شد.

کاشفی با بیان اینکه از این صادرات سه میلیاردی حدود ۱٫۵ تا ۱٫۷ میلیارد دلار آن حاصل فعالیت تجار و تولیدکنندگان استان است و برای مابقی آن صرفا خدمات پایانه‌ای ارایه می‌دهیم، گفت: سهم تولیدات استان از این صادرات سه میلیارد دلاری بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون دلار است.

وی سپس از برگزار مراسم روز ملی صادرات و تجلیل از صادرکنندگان برتر هم یاد کرد و با بیان اینکه مراسم ملی به دلیل شرایط بیماری کرونا و تغییر دولت کمی به تعویق افتاد، ابراز امیدواری کرد پس از برگزاری مراسم ملی بتوانیم ظرف یک ماه آینده مراسم روز ملی صادرات کرمانشاه را هم برگزار کنیم.

رئیس اتاق کرمانشاه در پایان از همراهی رسانه‌های استان با اتاق بازرگانی هم قدردانی کرد و افزود: اتاق کرمانشاه خود را موظف به حمایت از رسانه‌ها می داند.

کاشفی معتقد است، رسانه‌های صدای رسای فعالان اقتصادی برای انعکاس مشکلات آنها هستند.

در ادامه رئیس سازمان صنعت و معدن و تجارت استان کرمانشاه به مناسبت روز ملی صادرات در نشستی با اصحاب رسانه اظهار داشت: روز ملی صادرات برای استان کرمانشاه به دلیل داشتن همسایگی با عراق و دارا بودن پنج بازارچه مرزی در استان دارای اهمیت می باشد.
دارابی گفت: حوزه تجارت استان از دیرباز فعال بوده و استان ما به دلیل هم مرز بودن با کشور عراق جزو پنج استان برتر در زمینه صادرات غیر نفتی در کشور می باشد.
وی  بیان داشت: در پایان هفت ماهه سال جاری حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار صادرات کالاهای غیر نفتی را در استان کرمانشاه شاهد بودیم که این مقدار صادرات کالا با توجه به شرایط تحریم اقتصادی دارای ارزش می باشد.
وی افزود: حدود ۵۰ درصد از کالاهای صادراتی استان به کشور عراق سهم خود کرمانشاه می باشد و ۵۰ درصد باقیمانده نیز متعلق به سایر استان های کشور می باشد.
دارابی تاکید داشت: : طی ۷ ماه اخیر حدود ۱۸۰ هزار کامیون از گمرکات استان عبور کرده است و ۷ هزار نفر نیز در این رابطه مشغول فعالیت می باشند.
وی در پایان گفت: در بحث زیرساخت های استان با مشکل مواجه می باشیم و تجارت خارجی نیازمند بودجه ملی برای تامین زیرساخت ها می باشد تا شرایط را برای تجارت و صادرات در استان فراهم باشد.
مدیرکل گمرکات استان کرمانشاه در ادامه این نشست اظهار داشت: روز ملی صادرات برای تقدیر و تشکر از فعالان اقتصادی نامگذاری شده است که این فعالان حجم قابل قبولی را در زمینه صادرات ایفا نموده اند.
وی گفت: صادرات به عنوان محرکه اقتصاد نقش بزرگی را در اشتغال و کسب بازارهای خارجی به دنبال دارد و به همین دلیل دولت ها صادرات را به طور جدی پیگیری می کنند و در کشور ما نیز در این زمینه تاکید می شود.
رحمانی پور بیان داشت: استان کرمانشاه با توجه به ظرفیت خود در زمینه اقلیم و دولت مرکزی فرصت مناسبی را برای صادرات دارد و باید از این ظرفیت خوب به نحو احسن استفاده شود و گمرک نیز در این زمینه وظیفه خود را در انجام تشریفات کالاهای صادراتی انجام خواهد داد و تشریفات گمرکی را در حداقل زمان ممکن انجام می دهد.
وی افزود: گمرکات استان نیازمند زیرساخت های لازم می باشد که علیرغم چندین سال از عمر گمرکات استان هنوز زیرساخت های مناسب برای استان فراهم نشده است.
مدیرکل گمرکات استان کرمانشاه گفت: در مجموع یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار حجم کالاهای خروجی استان می باشد که نسبت به مدت مشابه قبل ۷ درصد کاهش را نشان می دهد.
وی افزود: علیرغم دارا بودن ۱۲ مرز در کشور مرز پرویز خان بیشترین صادرات کالا به عراق را داشته است و حدود ۵۵۰ میلیون دلار کالا از این مرز به کشور عراق صادر شده است و این مهم اهمیت نقش این مرز را درصادرات می رساند.
رحمانی پور در پایان تاکید داشت: پیگیر بهبود زیرساخت ها در مرزها و گمرکات می باشیم اما متولی این امر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای می باشد و بایستی با همکاری سایر سازمان ها با بهبود زیرساخت ها، تشریفات حمل و تخلیه کالا به سهولت انجام شود.
اخبار مشابه
نشست هم اندیشی شهرداری و دانشگاه های استان برگزار می گردد 
۴۰ درصد نخود کشور در کرمانشاه تولید می‌شود
توزیع ۲۰ میلیارد تومان تجهیزات در هنرستان‌های استان کرمانشاه
این بار دانستنی هایی در مورد روغن ها و چربی ها
کرمانشاه با عدد شاخص فضای کسب و کار در رتبه هفتم کشور است
تولید ۶۰۰۰۰ هزار تن آسفالت طی شش ماهه نخست سال ۱۴۰۳
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.