به گزارش نسیم کرمانشاه، کیوان کاشفی رئیس اتاق کرمانشاه در این نشست با اشاره به میزبانی سه روزه کرمانشاه از هیات اقتصادی دیالی و برنامههای متعددی که داشتند از جمله بازدید از واحدهای تولیدی و صنعتی، حضور در جلسات B2B و نشست با فعالان اقتصادی و …، ابراز امیدواری کرد این سفر به افزایش تبادلات اقتصادی دو استان منجر شود.
وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی کرمانشاه از سال گذشته و با برگشت آرامش به استان دیالی افزایشتعامل با دیالی را در دستور کار قرار داد، یادآور شد: دیالی استانی با جمعیت ۱.۴ میلیون نفر و بسیار با ظرفیت است.
به گفته عضو هیات رییسه اتاق ایران، دیالی دریچه ورود کالای ایران به سایر استانهای عراق و همچنین مسیر ترانزیت تا سوریه و دریای مدیترانه است.
کاشفی از مرزهای خسروی و سومار به عنوان دو مرز مهم بین دیالی و کرمانشاه یاد کرد که میتواند زمینه تعاملات بیشتر بین دو استان را فراهم کند.
وی سپس با اشاره به چند حوزه مهم کاری که میتوان مناسبات دو استان را بر آنها متمرکز کرد، بخش کشاورزی، توریسم درمانی و … را از مهمترین آنها برشمرد.
رئیس اتاق کرمانشاه همچنین بر لزوم برپایی نمایشگاه توانمندیهای کرمانشاه در دیالی تاکید کرد که میتواند زمینه جهش اقتصادی دو استان را فراهم کند.
محمد سامی حمید رییس اتاق بازرگانی و صنایع دیالی عراق نیز بر لزوم تقویت تعاملات تجاری بین طرفین تاکید کرد.
وی با با بیان اینکه شرکتهای ایرانی باید جای خود را در بازار عراق محکم کنند، افزود: برای این منظور نیازمند چند سرمایهگذاری برجسته ایران در عراق هستیم.
محمد طیب صحرایی استاندار کرمانشاه نیز در این نشست از قرابت تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی و اعتقادی بین دو استان یاد کرد و گفت: کرمانشاه و دیالی دو استان برادر هستند که هیچ مشکل ریشهای ندارند.
وی ادامه داد: تاکید مقامات دو طرف نیز بر تقویت روابط است.
استاندار کرمانشاه معتقد است، دو طرف باید تنها در زمینه سایر مسائل به توافق برای حل مشکلات برسند.
صحرایی همچنین بر لزوم افزایش تردد بین دو استان نیز تاکید کرد.
عبدالوحید محمدیسرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه نیز از سهم ۵۰ درصدی کرمانشاه در صادرات ایران به عراق یاد کرد که ۳۰ درصد آن از طریق دو مرز سومار و خسروی انجام میشود.
وی همچنین از تدوین بستههای همکاری بین دو استان کرمانشاه و دیالی خبر داد.
Thursday, 5 December , 2024