به گزارش نسیم کرمانشاه، این واحد با هدف تکثیر ژن برولا در نژاد دام بومی افشار که ژن عامل چندقلوزایی محسوب میشود ایجاد شده است و توانسته در مدت نسبتا کوتاهی به موفقیتهای قابل توجهی دست پیدا کند.
مدیر مجموعه جهانافشار میگوید با توجه به راندمان پایین دامهای بومی منطقه غرب و لزوم حفظ این نژاد باید اقداماتی برای ارتقای بازدهی و افزایش چندقلوزایی انجام میشد.
دکتر امیر امیری گفت پس از تاکیدات و پیگیریهای آقای شکری مدیرعامل محترم گروه کارخانجات شکری واحد جهانافشار با استفاده از ظرفیتهای علمی نیروهای متخصص در این زمینه تاسیس گردید.
وی افزود سرمایه گذاری برای اصلاح نژاد بومی افشار به چند دلیل مشخص دارای مزیت بود. از جمله قابلیت تطابق کامل با اقلیم ایران، امکان نگهداری آسان و همچنین اینکه نژاد بومی قابلیت چرا در زیستبوم منطقه را دارند.
تلاش دستاندرکاران مجموعه جهانافشار در ۲ سال اخیر باعث شده که امروز چندقلوزایی در نژاد دام بومی کرمانشاه به تثبیت برسد و روند تکثیر این نژاد اصلاح شده در گلههای روستایی و عشایری آغاز شود.
به گفته دکتر امیری با فراگیر شدن استفاده از این نژاد اصلاح شده در روستاها و عشایر منطقه امیدواریم ظرف چندسال شاهد بهبود چشمگیر تولید دام بومی در استان کرمانشاه و استانهای همجوار باشیم.
واحد جهانافشار هماکنون بطور مستقیم برای ۸ نفر و بطور غیرمستقیم برای ۶ نفر ایجاد اشتغال پایدار کرده است.
- نویسنده : مریم یوسفی
Tuesday, 10 September , 2024