به گزارش نسیم کرمانشاه و به نقل از ایسنا، سعید کریمی با اشاره به برنامه استان برای کاهش ضایعات بخش کشاورزی، گفت: در جهت کاهش میزان ضایعات بخش کشاورزی، افزایش ظرفیت سردخانههای استان به میزان ۲۰۰ هزار تن در برنامه می باشد و قرار است در این افزایش ظرفیت شهرستانهای فاقد سردخانه بطور ویژه دیده شوند.
وی توسعه و ترویج بیشتر کشت قراردادی در سطح استان، ترویج استفاده از کودهای حیوانی و آلی بهجای کودهای شیمیایی، استفاده بیشتر از وسایل و ظروف جابجایی محصولات از مزرعه تا واحدهای فرآوری، بسته بندی و توسعه بازار مصرف و… را از دیگر اقدامات در دست انجام در استان برای کاهش ضایعات بخش کشاورزی عنوان کرد.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه اشارهای هم به اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی در استان کرمانشاه در سالهای اخیر داشت و گفت: نظارت کارشناسان بر کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی مختلف و همچنین ارائه مشاوره لازم در کلیه مراحل به ویژه استفاده به موقع از سموم دفع آفات و مبارزه با حشرات و سایر حیوانات مضر مهمترین اقدام مجموعه جهاد کشاورزی استان در جهت کاهشی کردن آمار ضایعات کشاورزی استان در سالهای گذشته بوده است.
وی ادامه داد: از دیگر اقدامات انجام شده برای کاهش ضایعات بخش کشاورزی در استان میتوان به ایجاد واحدهای تولید خوراک دام از ضایعات کشاورزی به منظور بازگشت ضایعات اجتناب ناپذیر به چرخه تولید و استفاده بهینه از آنها از جمله استفاده از پسماندهای کارخانجات قند، رب گوجه، شیرین بیان، ذرت خشک کنی، بلغور ذرت و… اشاره کرد.
توسعه و افزایش ظرفیت سردخانه های استان از ۱۲ هزار تن به بیش از ۱۰۰ هزار تن طی یک برنامه چهار ساله، ایجاد صنایع تبدیلی متناسب با محصولات کشاورزی استان از جمله صنایع تبدیلی گوجه فرنگی، سیب زمینی، زیتون، گوشت، بسته بندی و … و ایجاد واحدهای فرآوری و غنیسازی علوفه و کاه و کلش از دیگر اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی در سالهای اخیر در استان بوده که کریمی از آنها یاد کرد.
کریمی در ادامه با بیان اینکه ضایعات بخش کشاورزی عمدتا به دو مرحله حین برداشت و پس از برداشت تقسیمبندی میشود، گفت: ضایعات محصولات کشاورزی حین برداشت مربوط به عدم استفاده از تجهیزات و ادوات کشاورزی مناسب و یا عدم تنظیم آنها بوده و ضایعات محصولات پس از برداشت عمدتا مربوط به جابجایی و نگهداری و فرآوری نادرست میباشد که بطور معمول شامل مواردی مثل جابجایی نامناسب محصولات، عدم آموزش نیروی کار، استفاده از وسایل جابجایی نادرست، نگهداری ناصحیح و کمبود وجود زنجیره سرد در کشور و استان میشود.
کریمی با اشاره به آمار بالای ضایعات بخش کشاورزی در سراسر کشور و حتی دنیا، گفت: بهطور متوسط حدود ۲۰ درصد محصولات کشاورزی دنیا تبدیل به ضایعات میشود که این میزان در برخی کشورها کمتر و در برخی بیشتر است.
کریمی با بیان اینکه کمترین ضایعات بخش کشاورزی نیز به تولید محصولات دامی برمیگردد که کمتر از پنج درصد مجموع تولیدات این بخش است، اضافه کرد: بیشترین ضایعات محصولات کشاورزی به محصولات باغی مربوط میشود که آمارها میزان این ضایعات را در برخی موارد تا بیش از ۲۵ درصد هم اعلام کردهاند.
Tuesday, 10 September , 2024