دبیر علمی همایش بین المللی هورامان از برگزاری همایش بین المللی هورامان در ۲۵ و ۲۶ تیرماه در کرمانشاه خبر داد.

 

به گزارش نسیم کرمانشاه، نادر نادری در نشستی در ارتباط با برگزاری همایش بین‌المللی هورامان، ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار در دانشگاه رازی اظهار داشت: ۴۰۰ مقاله علمی به دبیرخانه این همایش ارسال و از این تعداد  ۲۳۰ مقاله توسط داوری ۹۰ استاد پذیرش نهایی شده است و این همایش با همکاری دانشگاه رازی و پایگاه جهانی و میراث فرهنگی استان برگزار می‌شود.

وی افزود: ارزش دادن منظر ارزشمند فرهنگی تاریخی به مردم کشور و جهان از اهداف برگزاری این همایش است که این همایش در تاریخ ۲۵ و ۲۶ تیر ماه در آستانه ثبت جهانی شدن منظر فرهنگی تاریخی هورامان برگزار می‌شود.

دبیر علمی همایش بین المللی هورامان با اشاره به برگزاری ۱۸ پیش‌نشست تخصصی و یک نشست ویژه با محورهای مختلفی همچون؛ گردشگری، کارآفرینی، زبان‌شناسی، دانش‌بومی گیاهان دارویی، بازی‌های بومی‌محلی و…. با حضور اساتید برجسته ملی و بین‌المللی گفت: حدود ۲۰۰۰ نفر از مطالب ارائه شده در این نشست‌ها بهره‌مند شدند که در نظر داریم این مستندات را تدوین و در اختیار مدیران کشوری، استانی و منطقه هورامان قرار دهیم.

نادری ادامه داد: تعداد ۳۲ مقاله برگزیده در مدت دو روز برگزاری همایش به صورت مجازی و حضوری ارائه خواهد شد به طوری که مقالاتی از کشورهای عمان، عراق، بلژیک، آلمان و ترکیه و چند کشور دیگر هم به دبیر خانه این همایش ارسال شده و مقالات برگزیده به سه زبان فارسی، انگلیسی و کردی منتشر می‌شوند.

وی گفت: با اشاره به اینکه آئین افتتاحیه این همایش صبح روز ۲۵ تیر آغاز و از دستاوردهای همایش و بزرگترین ماکت هورامان در جهان به ابعاد ۶ متر طول و ۳ متر ارتفاع رونمایی می‌شود عنوان کرد: رونمایی از چند جلد کتاب جدید در حوزه هورامان، برگزاری نمایشگاه عکس زیبایی‌های هورامان و چشم انداز بی نظیر آن، افتتاح مرکز اسناد و مدارک هورامان و مرکز مطالعات هورامان پژوهشی از برنامه‌های این همایش است.

در ادامه دکتر بهرامی مدیر‌ مطالعات مرکز فرهنگی اجتماعی‌هورامان نیز بیان داشت: پس از ثبت‌جهانی اورامانات اقدامات اصولی در جهت نهادینه کردن فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی به منظور پایداری جایگاه این منظر در سطح ملی، منطقه‌ای و استانی برگزار شد و دانشگاه رازی سه رسالت اساسی خود را غیر برگزاری همایش در دستور کار قرار داد که یکی از آنها تاسیس گروه مطالعاتی و پژوهشی در پژوهشکده مطالعات فرهنگی، اجتماعی غرب کشور بود که همزمان با راه‌اندازی بسترهای برگزاری همایش با تصویب شواری پژوهشی دانشگاه و موافقت هیات رئیسه این گروه با نام مطالعات هورامان‌ پژوهی در پژوهشکده مطالعات فرهنگی، اجتماعی غرب کشور تاسیس شد.

بهرامی گفت: به منظور پایداری این منظر فرهنگی با نگاه دانش‌بنیان سه محور اساسی را بر پایه تاسیس چهار گروه مطالعاتی و پژوهشی با رویکرد ادیان و مذاهب، زبان و گویش‌های محلی، اقوام و ایلات و گروه پژوهی اورامان راه‌اندازی می‌شود که افتتاح مرکز سند چشم‌انداز مطالعات هورامان، راه‌اندازی دبیرخانه  دائمی  همایش اورامانات در دانشگاه رازی از دیگر اقدامات در روز برگزاری همایش است.

  • نویسنده : لیلا دلاور گلدسته