محمدسعید هوشیار با اشاره به رشد سه برابری سطح زیر کشت چغندرقند پاییزه در استان اظهار کرد: سال گذشته تنها ۳۹۰ هکتار چغندرقند پاییزه در استان کشت شده بود که این سطح در سال زراعی جاری به ۱۱۵۰ هکتار افزایش پیدا کرده که نشان از رشد سه برابری سطح زیر کشت این محصول در استان دارد.
هوشیار با اشاره در برنامه بودن توسعه کشت چغندرقند پاییزه در استان، گفت: این هدفگذاری با توجه به بازدهی بالای کشت چغندرقند در مزارع مناطق گرمسیر استان در اولویت قرار گرفته و نتایج حاصله نشان از جوابگو بودن کشت چغندرقند به صورت پاییزه در این مناطق دارد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تصریح کرد: توسعه کشت پاییزه چغندرقند به منظور استفاده از آبِ سبز بارندگی های فصول پاییز و زمستان در کنار تامین خوراک کارخانه های قند در فصول مختلف سال در برنامه استان قرار دارد.
هوشیار با بیان اینکه تنها در دو شهرستان گرمسیر استان شامل شهرستانهای قصرشیرین و سرپلذهاب امکان کشت پاییزه چغندرقند فراهم است، گفت: دیگر شهرستان های استان شرایط لازم برای کشت چغندرقند به صورت پاییزه را ندارند.
وی در ادامه متوسط عملکرد چغندر قند پاییزه در استان را ۶۰ تن در هکتار اعلام کرد و گفت: تاکنون ۸۵۰۰ تن چغندرقند پاییزه در مزارع مناطق گرمسیر استان برداشت شده و احتمالا میزان تولیدات استان تا پایان فصل برداشت به بالغ بر ۶۵ هزار تن خواهد رسید.
برداشت چغندرقند پاییزه در مناطق گرمسیر استان کرمانشاه از حدود یک ماه گذشته شروع شده و برداشت محصول تا اواخر خرداد ادامه خواهد داشت.
گفتنی است؛ استان کرمانشاه سومین استان تولید کننده چغندر قند است که چغندرقند در این استان به دو صورت بهاره و پاییزه کشت می شود و سالانه قریب ۷۰۰ هزار تن چغندرقند در این استان تولید
Sunday, 6 October , 2024