به گزارش نسیم کرمانشاه و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، کیوان کاشفی در جلسه هشتاد و سوم شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمانشاه که امروز(۱۹ اردیبهشت) برگزار شد، ابتدا گریزی به نامگذاری سال و لزوم تحقق شعار سال «مهار تورم و رشد تولید» زد و با بیان اینکه در زمینه مهار تورم عمدتا به راهکارهای ملی نیاز داریم و اقدامات استانی چندان کارساز نیست، گفت: اما برای تحقق رشد تولید، با کسب نظر از فعالین اقتصادی استان به سه راهبرد اساسی بهبود فضای کسب و کار، رونق صادرات و تامین نقدینگی رسیدیم.
وی همراهی بخشهای مختلف را جهت تحقق رشد تولید ضروری دانست و عنوان کرد: در زمینه بهبود فضای کسب و کار میتوان با استفاده از ظرفیتهایی مانند شورای گفتوگو کارهای مثبتی انجام داد، اما برای رونق صادرات و تامین نقدینگی به همراهی بخش دولتی و سیستم بانکی نیاز جدیتری داریم.
رئیس اتاق کرمانشاه در ادامه اشارهای به آمارهای صادرات سال ۱۴۰۱ داشت و گفت: بیشترین سهم صادرات ایران به عراق در سال گذشته به میزان ۲۴.۸ درصد( معادل حدود یک چهارم) از طریق مرز مهران انجام شده است.
به گفته کاشفی، مرزهای پرویزخان و خسروی با سهم به ترتیب ۱۵ و ۱۲ درصدی جایگاههای بعدی را در صادرات ایران به عراق داشتند.
وی اظهار کرد: اگرچه سهم تجمیعی مرزهای کرمانشاه از صادرات ایران به عراق بیشتر از سایر استانها است، اما این امر عمدتا ناشی از تعدد مرزهای کرمانشاه میباشد.
رئیس اتاق کرمانشاه معتقد است، نمیتوان با اتکا به این موضوع که سالهاست اعلام میشود کرمانشاه سهم ۵۰ درصدی از صادرات ایران به عراق را دارد، مرزهای استان را به حال خود رها کرد.
کاشفی با تاکید بر اینکه به نظر میرسد موقعیت مرزهای استان کرمانشاه در معرض تهدید قرار دارد، یادآور شد: این امر میتواند جایگاه صادراتی استان را به خطر بیندازد.
وی بازنگری در سیاستهای مرتبط با مرزها و صادرات استان را ضروری دانست تا بتوان رونق صادرات از مرزهای کرمانشاه را حفظ کرد.
Friday, 20 September , 2024