به گزارش نسیم کرمانشاه؛ دکتر پژمان صالحی فر اظهار داشت: استان کرمانشاه با کمبود مراکز انتقال خون مواجه می باشد به طوریکه شهر کرمانشاه حداقل به دو مرکز دیگر در شمال و جنوب شهر نیاز دارد.
وی افزود: در شهرستان های استان مراکز انتقال خون ثابتی برای دسترسی شهروندان وجود ندارد و به صورت ضروری حداقل در چهار شهرستان مراکز انتقال خون مورد نیاز می باشد که دو مرکز اسلام آباد غرب و کنگاور در سال آتی افتتاح خواهد شد.
مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه ادامه داد: زیرساخت های مورد نیاز این دو شهرستان تامین شده و فقط مشکل فعلی کمبود نیرو می باشد که به محض تامین اعتبار نیروها توسط سازمان برنامه و بودجه این دو مرکز شروع به کار خواهند کرد.
وی گفت: باید اهمیت و نیاز خون را در جامعه نهادینه کنیم و تهیه و انتقال خون را جزو اولویت های ضروری سطح جامعه به حساب آوریم تا مردم با ضرورت این نیاز ضروری آشنا شوند.
صالحی فر در ادامه یکی از مهمترین چالش های انتقال خون در حال حاضر در سراسر جهان را کووید ۱۹ دانست و اظهار داشت: ترس ناشی از منتقل شدن به کرونا باعث کاهش اهدای خون از زمان شیوع ویروس کرونا بوده است در حالی که ایت باور غلط بوده و اهدای خون باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن نخواهد شد و ویروس کرونا نیز از این طریق منتقل نخواهد شد.
وی افزود: نسبت به سال های قبل از زمان شیوع کرونا مصرف خون کاهش نیافته است و بلکه افزایش نیز یافته است و همچنان بیماران خاص تحت هر شرایطی با بودن و نبودن کرونا نیاز به خون دارند.
مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه تاکید داشت: در دو سال اخیر به دلیل شیوع کرونا حتی یک روز هم همکاران مرکز انتقال خون استان مرخصی نداشته اند و با رعایت پروتکل های بهداشتی نیز کمترین تعداد مبتلایان در بین اقشار درگیر با کرونا متعلق به سازمان انتقال خون می باشد.
وی بیان داشت: جاماندگان اربعین حسینی می توانند با اهدای خون عشق و ارادت خود را به امام حسین(ع) ابراز کنند و مرکز اهدای خون کرمانشاه در روز اربعین حسینی از ساعت ۷:۳۰ صبح تا ۷ غروب در خدمت این عزیزان می باشد.
صالحی فر در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر در چند شهرستان به صورت ماهیانه و در روزهای خاصی خونگیری انجام خواهد شد و امیدواریم طبق برنامه در مراکز این شهرستان ها به صورت هفتگی عملیات انتقال خون را انجام دهیم.
وی گفت: امیدواریم خیرین وارد عرصه انتقال خون شوند و با کمک های مالی این عزیزان تعداد مراکز انتقال خون را در استان گسترش دهیم، چون واقعا نیاز مبرم به خون در جامعه احساس می شود.
این مسئوول در ادامه بیان داشت: در کشور شاخص اهدای خون حدود ۲۶ در هزار می باشد که استان کرمانشاه نیز حدود همین مقدار می باشد و با اضافه شدن مراکز استانی پتانسیل خون رسانی در استان بالاتر از ۳۰ در هزار خواهد شد.
وی با توجه به ذخایر کافی خون در استان گفت: روزانه در استان کرمانشاه حدودا به ۲۰۰ لیتر خون نیاز داریم که بایستی حداقل ۲۵۰ اهدا کننده در طول روز داشته باشیم تا بتوانیم این تعداد را پوشش دهیم.
مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه در پایان تاکید داشت: ذخیره ایده آل به ازای هر گروه خونی ۵ روز می باشد اما ذخیره گروه های منفی کمتر بوده و در این زمینه با چالش مواجه می باشیم و امیدواریم اهدای خون بخصوص در زمینه گروه های منفی افزایش یابد.
- نویسنده : لیلا دلاور
Sunday, 22 December , 2024