رئیس هیئت مدیره گروه کارخانجات شکری گفت در ایران با توجه به موقعیت ویژه جغرافیایی، وجود مرزهای مشترک با چندین کشور و نیز قرار گرفتن در یک محور ترانزیتی بسیار مناسب فرصت کم‌نظیری برای صادرات کالا فراهم است.

به گزارش نسیم کرمانشاه، جهانبخش شکری افزود : مسئله مهم این است که حاکمیت از طریق سیاست‌های اقتصادی چقدر فضا را برای صادرات فراهم می‌کند.
وی گفت بعنوان مثال در حوزه فولاد علی‌رغم ظرفیت‌های بسیار مطلوب و وجود تولیدکنندگان پرتوان تاکنون نتوانسته‌ایم به یک رویه صادراتی پایدار برسیم.
آقای شکری معتقد است اقتصاد دستوری حاکم بر کشور همیشه تولیدکنندگان را با چالش مواجه می‌کند و اجازه نمی‌دهد اصل اقتصادی عرضه و تقاضا بازار را کنترل کند بلکه همواره با دخالت‌های نابجا و اغلب غیرکارشناسی موجب بی‌ثباتی و تحمیل خسارت به تولیدکنندگان می‌شود.
او گفت از آنجا که بخش عمده تولید فولاد کشور دولتی است دخالت‌های گاه‌وبیگاه دولت در قیمت‌گذاری و وضع آیین‌نامه‌های مختلف در حوزه تامین مواد اولیه و صادرات محصولات باعث شد سال گذشته بسیاری از تولیدکنندگان بخش خصوصی که با مشقات فراوان رشد پیدا کرده بودند دچار رکود و تعطیلی شوند.
رئیس هیئت مدیره گروه کارخانجات شکری همچنین گفت در کشور ما دولت هنوز به این باور نرسیده که لازم است هنگام اتخاذ تصمیمات اقتصادی با بخش خصوصی و فعالان با تجربه اقتصادی مشورت کند و از دغدغه‌های آنها آگاه شود تا بتواند تصمیم جامع و کم‌نقصی بگیرد.
جهانبخش شکری افزود از این رو همواره شاهد بروز تصمیمات خلق‌الساعه و نسنجیده‌ای هستیم که اغلب خسارات‌‌بار است و تا زمانی که دولت متوجه اشتباه بودن آن می‌شود تولیدکنندگان زیادی را با مشکلات عدیده مواجه می‌کند.
او گفت ما هر چه داد میزنیم که بخش خصوصی نظیر اتاق بازرگانی و خانه صنعت که در بطن اقتصاد کشور هستند، بازار را بخوبی می‌شناسند و می‌توانتد راهکارهای کاربردی برای مسائل اقتصادی ارائه دهند به خرج کسی نمی‌رود.
وی به مشکلات دیگری که صنعت فولاد با آن مواجه است اشاره کرد و گفت مسئله کمبود و قطع برق در تابستان و گاز در زمستان چالش بزرگی است که روند تولید را با اخلال جدی مواجه کرده است.
آقای شکری با مطرح کردن این سوال که چرا باید در این زمینه کمبود داشته باشیم و چرا باید هر سال با این مشکل تکراری مواجه شویم گفت دولت باید با برنامه‌ریزی مناسب و آماده کردن زیرساخت‌های لازم مانع تحمیل خسارت‌های سنگین به صنایع بزرگ شود.
رئیس هیئت مدیره گروه کارخانجات شکری در ادامه به اقدامات صورت گرفته در این مجموعه به منظور حفظ محیط زیست و انجام تعهدات در قبال هوای پاک اشاره کرد و گفت در مجتمع ذوب آهن بیستون در قسمت خروجی کوره آهن اسفنجی با تلاش دو ساله متخصصان بومی یک نیروگاه تولید برق احداث شده است.
وی تصریح کرد در این نیروگاه ابتکاری از طریق تبدیل آلاینده‌های صنعتی به انرژی ۱۲ الی ۱۵ مگاوات برق تولید خواهد شد.
آقای شکری همچنین گفت بیش از ۳۰ درصد از مساحت چهار کارخانه‌ گروه صنعتی شکری در شهرستان هرسین به ایجاد فضای سبز و کاشت نهال اختصاص یافته است که این عدد از میزان مشخص شده در استانداردهای ملی بیشتر است.

  • نویسنده : مریم یوسفی