مهندس علی چالهچاله با بیان اینکه استان کرمانشاه پتانسیلهای بالایی در حوزه کشاورزی دارد، اظهار کرد: استان کرمانشاه در حالی که ۱.۵ درصد اراضی کشاورزی و ۲.۴ درصد جمعیت کشور را در اختیار دارد، تولیدکننده ۴.۵ درصد تولیدات کشاورزی کشور است، لذا به صراحت میتوانیم این استان را یکی از قطبهای کشاورزی کشور بنامیم.
وی با اشاره به تولیدات کشاورزی استان کرمانشاه اظهار کرد: هم اکنون میزان تولیدات سالانه بخش کشاورزی استان بین ۴.۵ تا پنج میلیون تن است که امیدواریم در پایان سال به شرط تامین الزامات مورد نیاز، افزایش حداقل ۱۰ درصدی تولیدات بخش کشاورزی استان را شاهد باشیم.
وی ادامه داد: برای تحقق این هدفگذاری برنامهریزیهایی در تمامی زیربخشها با برش شهرستانی با استفاده از ظرفیتهای اساتید دانشگاهی و نخبگان حوزه کشاورزی و نیز بخشهای دیگری مثل جهاددانشگاهی و مراکز تحقیقاتی صورت گرفته که این برنامهریزی چراغ راه توسعه بخش کشاورزی استان خواهد بود.
افزایش راندمان آبیاری با سوق دادن محیط های کشت از فضای باز به سمت روش های گلخانهای، اجرای سیستمهای نوین آبیاری با استفاده از یارانههای دولتی، جایگزینی محصولات استراتژیک کمآببَر با محصولات با نیاز آبی زیاد، تولید محصول سالم با استفاده از روشهای نوین، جایگزینی مواد بیولوژیک بجای استفاده از سموم، استفاده از بذور اصلاح شده و متناسب با شرایط استان، افزایش ضریب مکانیزاسیون به منظور کاهش ضایعات بخش کشاورزی و توسعه کشت گیاهان دارویی از جمله برنامههای بخش کشاورزی استان در راستای افزایش تولیدات زراعی و باغی استان در سال جاری است که چالهچاله از آنها یاد کرد.
چالهچاله در ادامه اشاره ای هم به عرضه مرغ در بازار با قیمت بالاتر از قیمت مصوب داشت و گفت: در حالی که بر اساس اعلام ستاد تنظیم بازار قیمت مصوب مرغ به ازای هر کیلوگرم ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان است، هم اکنون مرغ با قیمتی بین هرکیلو ۶۳ تا ۶۵ هزار تومان به دست مصرف کنندگان می رسد.
وی با با بیان اینکه قیمت مرغ باید اصلاح شود، گفت: هم اکنون هزینه تمام شده مرغ برای تولیدکنندگان بالا رفته و با قیمت مصوب متناسب نیست و قیمتها باید اصلاح شوند.
چالهچاله در ادامه اشارهای هم به صدور مجوز صادرات ۱۵۰ هزار راسی دام برای استان کرمانشاه داشت و گفت: هم اکنون ۵۰ هزار راس دام در استان مراحل قرنطینهای را گذرانده و حدود ۱۲ هزار راس دام هم صادر شده است.
Sunday, 6 October , 2024