به گزارش نسیم کرمانشاه؛ فرهاد شریفی اظهار کرد: کلزا یک محصول استراتژیک در کشور محسوب میشود زیرا این دانه روغنی در تناوب کشت با گندم سبب تقویت خاک، کاهش آفات و بیماریها، استفاده بهینه از آب و در نهایت افزایش تولید گندم میشود.
وی افزود: کشت مداوم گندم در زمین باعث کاهش توان افت قابل توجه میزان تولید گندم میشود از این رو برای جلوگیری از این روند باید محصول دیگری را در تناوب کشت گندم به عنوان کشت جایگزین در نظر داشت و بررسیهای علمی نشان میدهد دانه روغنی کلزا بهترین نوع محصول در این زمینه است.
شریفی بیان کرد: کلزا یکی از گیاهان روغنی است که دانه آن حاوی ۴۰ تا ۴۵ درصد روغن و ۲۵ تا ۳۵ درصد پروتئین میباشد که به دلیل ترکیب مناسب اسیدهای چرب غیراشباع و درصد اندک اسیدهای چرب اشباع شده همانند زیتون جزو با ارزشترین روغنهای خوراکی است.
به گفته وی پروتئین موجود در کنجاله کلزا نیز در تغذیه دام و طیور استفاده میشود.
افزایش دو برابری کشت کلزا در استان کرمانشاه
پرینتمعاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه کشت کلزا از اوایل مهرماه در استان کرمانشاه شروع شده است گفت: پیش بینی میشود امسال تا پایان فصل کشت این میزان به ۴۰۰۰ هکتار هم برسد.
https://nasimkermanshah.ir/?p=25360
اخبار مشابه
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Sunday, 10 December , 2023