مدیرکل شیلات استان کرمانشاه از نزدیک شدن سرانه مصرف آبزیان در استان به حدود 10 کیلوگرم خبر داد.

به گزارش نسیم کرمانشاه؛ سید فرزاد افضلی اظهار کرد: هدف گذاری کرده بودیم تا پایان سال گذشته سرانه مصرف آبزیان در استان به ۱۰ کیلوگرم برسد که آمارها از نزدیک شدن سرانه مصرف آبزیان در استان به همین رقم نشان دارد.
وی با بیان اینکه وضعیت استان کرمانشاه از حیث سرانه مصرف آبزیان در مقایسه با سایر استانها بجز استانهای ساحلی که به واسطه نزدیکی به دریا سرانه مصرف بالاتری دارند، قابل قبول است، گفت: هم اکنون میانگین سرانه مصرف آبزیان در کشور حدود ۱۲ کیلوگرم است و سرانه مصرف آبزیان در استان کرمانشاه دو کیلوگرم کمتر از سرانه کشوری است.
مدیرکل شیلات کرمانشاه با اشاره به روند جهشی سرانه مصرف آبزیان در استان در سنوات گذشته، گفت: سرانه مصرف آبزیان در استان کرمانشاه در سال  ۱۳۷۳تنها ۲۵۰ گرم بود که در سالهای اخیر این میزان رشد قابل قبولی داشته، هرچند هنوز هم سرانه مصرف در استان از میانگین کشوری، پایین‌تر است.
وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف ماهی در جهان حدود ۲۲ کیلوگرم است که این میزان در کشورهای توسعه یافته به ۳۰ تا ۳۵ کیلوگرم هم می‌رسد، گفت: سرانه مصرف ماهی در کرمانشاه و کشور با میانگین جهانی فاصله زیادی دارد.
افضلی در ادامه به برنامه‌های استان برای افزایش سرانه مصرف آبزیان اشاره کرد و با بیان اینکه برای سال ۱۴۰۰هدفگذاری کرده ایم تا سرانه مصرف آبزیان در استان را به ۱۰٫۲ کیلوگرم برسانیم، گفت: بالا بردن سرانه مصرف آبزیان کار پرچالشی است که به فاکتورهای زیادی از جمله میزان تولیدات، قیمت آبزیان و مسائل فرهنگی مرتبط با تغییر ذائقه مردم بستگی دارد.
افضلی با بیان اینکه افزایش سرانه مصرف آبزیان در استان کرمانشاه بستگی زیادی به قیمت ماهی دارد، افزود: اگر قیمت ماهی کاهش یابد، شاهد افزایش اقبال مردم به خرید و مصرف بیشتر خواهیم بود، در غیراینصورت نمی توان خیلی به برنامه‌ریزی های موجود برای افزایش سرانه مصرف آبزیان  در استان امید داشت.
وی اضافه کرد: هم اکنون قیمت ماهی قزل آلا در استان حدود ۵۰ هزار تومان و قیمت ماهی های گرمابی هرکیلوگرم بین ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان است که نسبتا بالا است و همین موضوع اقبال مردم به خرید و مصرف آبزیان را کم می کند، چون ترجیح می‌دهند بجای خرید ماهی، مرغ بخرند.
افضلی با تاکید بر نقش مصرف انواع ماهی و آبزیان در تامین سلامت جامعه تصریح کرد: اگر خواهان شهری سالم با شهروندانی سالم هستیم، همه باید تلاش کنیم تا سهم ماهی را در سفره خانواده‌ها افزایش دهیم.