به گزارش نسیم کرمانشاه؛ دکتر رجبی سخنگوی صنعت برق کشور در مراسم رونمایی از این نرم افزار اظهار داشت: در این پروژه بومی سازی شکل گرفته و بخشی از فناوری که در صنعت برق به کار گرفته شده است توسط این نرم افزار در پست زاگرس مورد استفاده قرار گرفته است.
وی گفت: این سیستم در گذشته توسط شرکت های خارجی در صنعت برق کشور انجام می شد و در حال حاضر این سیستم بومی سازی شده به طوریکه در حال حاضر ۹۵ درصد صنعت برق کشور بومی سازی شده است و یکی از آرزوهای ما خودکفایی در صنعت برق کشور می باشد.
سخنگوی صنعت برق کشور تاکید داشت: یکی از اهداف طرح جا انداختن این نرم افزار در کشور می باشد به گونه ای که در پروژه های بعدی نیز از این گونه نام افزارهای بومی استفاده کنیم و وابسته به کشورهای دیگر نباشیم.
وی افزود: با راه اندازی این نرم افزار قدرت بازیابی شبکه و میزان قطعی برق در بخش شبکه های انتقال به حداقل کاهش خواهد یافت.
رجبی تاکید داشت: امیدواریم بتوانیم این قبیل اقدامات را در سراسر کشور گسترش دهیم و به بقیه مناطق کشور و حتی خدمات برق رل به سایر کشورها اقدام کنیم.
در ادامه مدیرعامل شرکت برق منطقه ای غرب در این خصوص گفت: مراحل نصب و تست نرمافزار اتوماسیون aSAS ساخت شرکت مهام شرق در پست ۴۰۰ کیلوولت نیروگاهی زاگرس کرمانشاه با موفقیت به پایان رسید.
وی افزود: عملیات نصب این نرمافزار در پست ۴۰۰ کیلوولت نیروگاهی زاگرس از اسفند ماه سال ۹۷ آغاز و علیرغم تحت بار بودن پست و مشکلات مربوط به اخذ برنامه واحدهای نیروگاهی و خطوط ۴۰۰ کیلوولت این ایستگاه که در مسیر تبادل انرژی با کشور عراق قرار دارد، در پایان مرداد ماه ۹۸ تقریباً بهطور کامل راهاندازی و فعال شد.
مهندس اسدی در ادامه به تشریح عملکرد این نرمافزار و کنترل و ارزیابی صورت گرفته از عملکرد آن پرداخت و خاطرنشان ساخت: عملکرد این نرمافزار در بخش مانیتورینگ سیستم شامل گرافیک و باسبار کالرینگ، ایندیکیشن کلیدها و سکسیونرها، اندازهگیری، ثبت آلارم و ایونتها تست شد و عملکرد آن موفق بوده است.
وی اظهار داشت: عملکرد این نرمافزار در قسمت کنترل کلیدهای قدرت و سکسیونرها برای همه فیدرهای خطوط ۴۰۰ کیلوولت و واحدهای نیروگاه زاگرس به استثنای خط ۴۰۰ کیلوولت مرصاد به دلیل عدم امکان اخذ برنامه خاموشی، در تستهای مربوطه موفقیتآمیز و عملکرد این سیستم رضایت بخش بوده است.
مهندس اسدی افزود: در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به سال جهش تولید نامگذاری شده است و با توجه به تأکید ایشان بر استفاده از توان جوانان ایران اسلامی و نگاه به ظرفیتهای داخل کشور، با افتخار “استقرار نرمافزار اتوماسیون ملی و کاملاً ایرانی aSAS که توسط شرکتهای دانش بنیان صنعت برق کشور” طراحی و تولید شده و عملکرد آن نیز موفق بوده را اعلام میکنم.
مهندس ابراز داشت: طراحی و تولید چنین برنامههایی هم موجب قطع وابستگی به شرکتهای خارجی میشود و هم صرفهجویی ارزی و ریالی را در پی دارد و از آن مهمتر اینکه روحیه خودباوری و تکیه بر ظرفیتها و توان جوانان ایران اسلامی را تقویت میکند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای غرب در پایان گفت: هماکنون از نرمافزار اتوماسیون ایرانی aSAS در پست نیروگاهی زاگرس کرمانشاه با حضور معاون برنامهریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر و سخنگوی صنعت برق کشور رونمایی شد.
- نویسنده : محمد فرجی
Friday, 23 April , 2021